Гериатрия

С възрастта в човешкия организъм започват изменения, свързани с остаряването. Те засягат преди всичко жлезите с вътрешна секреция, нервната и сърдечно-съдовата системи. Увеличава се образуването на свободни радикали, намалява ензимната активност, жизнеността се понижава вследствие на по-слабо образуване на АТФ (главен източник на енергия), влошава се структурата на клетъчните мембрани и т.н.

Стресът, недоспиването, преумората, цигарите, кафето, алкохолът, замърсителите от околната среда и професионалните вредности също си казват думата. При това тяхното влияние се натрупва с времето.

Последствията от тези неблагоприятни промени в биохимията и физиологията са понижена работоспособност, влошено състояние на кожата, лигавиците, ендокринните жлези и кръвоносните съдове, повишен риск от инфаркт и инсулт главно при мъжете, а при жените – климактерични смущения, остеопороза, депресия и пр.

Още след 30 годишна възраст растежният хормон в организма започва бързо да намалява и само за няколко години нивото му спада три пъти! Каквито и витамини, минерали и други хранителни добавки да се приемат, този проблем не може да се реши чрез тях. Единственият начин е да се набавят растежни фактори. Това може да стане или чрез приемане на растежен хормон, или чрез билки, които стимулират хипофизата, а най-добре е чрез коластрата. Тя е за предпочитане, тъй като съдържа най-богат набор растежни фактори, укрепва имунитета и е много по-достъпна и по-евтина в сравнение с другите методи.

С възрастта нараства и вероятността от развитие на диабет, артрит, атеросклероза, хипертония, рак и други неприятни и инвалидизиращи патологични процеси, известни като “болести на третата възраст”. Имунната система на възрастните хора също отслабва и организмът им става по-податлив на инфекции, особено през зимата.

Всичко това води до стръмно понижаване качеството на живот. Получава се тъжен парадокс – човек учи, работи, преодолява трудности години наред, а когато дойде време да се радва на плодовете от своите усилия, започва да се занимава с болници. Уви, често в най-зрялата и творческа възраст опитът и знанията започват да се разминават с възможностите за тяхната реализация. Народът е казал – първо се дава здраве за пари, а после – пари за здраве.

Може ли да се помогне на тези хора? Отговорът е ДА!

Специално на зрялата и по-напреднала възраст суперхраните и добавките към тях предлагат комфорта и сигурността на доброто здраве чрез общото си профилактично действие. А профилактиката е много по-добра от лечението и далеч не толкова скъпа колкото него.

Ето един бърз преглед на някои продукти от гледна точка на ползата им за по-възрастни хора:

Мощна комбинация за подмладяване и пречистване на организма, клетъчно хранене и бърза регенерация на всички органи и системи на тялото. По правило, един курс с този комбиниран продукт всяка година, възстановява силите и увеличава жизнеността на възрастните хора, като същевременно подобрява и настроението им.

Супер антиоксидант с пикногенол

Предпазва клетките от склероза, атрофия и разрушаване, забавя стареенето, подобрява кръвооросяването, помага за съхраняване на зрението и слуха, намалява опасността от рак и други сериозни болести на третата възраст. Добре е дозата след 50-60 години и при по-забележимо остаряване да се увеличи до 2-3 капсули дневно.

Коензим Q10 с хром полиникотинат

Предпазва от сърдечна недостатъчност, укрепва имунната система, намалява кървенето от венците, заздравява мускулатурата и значително увеличава енергията, работоспособността, издръжливостта на физически натоварвания и мъжката потентност. Хромът помага срещу диабета от втори тип и е добре да се приема от всички пълни хора.

CoQ10 може да спаси живота на болни от сърдечно-съдови заболявания – инфаркт, хипертония, аритмии и др. Добре е да се държи винаги на разположение по една опаковка Клетъчна енергия за спешна помощ.

Комплекс мастни киселини

Истински елексир на младостта и красотата. Подобряват състоянието на косата, кожата, лигавиците, жлезите с вътрешна секреция и мозъка. Правят кръвоносните съдове по-здрави, гъвкави и проходими и намаляват опасността от инфаркт и инсулт. Предпазват от алергии, допринасят за нормализиране на холестерола, повишават тъканния имунитет, помагат при смущения, свързани с климакса.

Храносмилателни ензими с AFA

Подобряват храносмилането, премахват чувството на тежест, газовете и подуването на корема, умората и сънливостта след хранене, предпазват панкреаса от изтощаване. Особено полезни са при по-отслабен организъм, например от заболяване, и при хранене предимно с готвена храна. С възрастта ензимната активност на организма все повече намалява и добавянето на ензими е много важно.

Зелена енергия

Самостоятелното Ј прилагане при по-възрастни хора не винаги е достатъчно поради това, че при тях често има по-сериозна патология. За предпочитане е комбинирането Ј с храносмилателни ензими, супер антиоксидант, комплекс мастни киселини и коензим Q10 с хром. В тази синергична комбинация тя е с много по-голям ефект.

Водорасли АФА

И да не забравяме елексира за мозъка – водораслите АФА! При първите признаци на склероза няколко капсули на ден са достатъчни, за да се проясни съзнанието и да се намали досадното забравяне. Колкото повече държите на мозъка си, толкова повече се хранете с водорасли АФА!

Коластра

Едва ли има друго средство, което да е толкова ефикасно в борбата с остаряването и което да е толкова полезно за възрастните хора. По въпроса са написани много книги и статии по цял свят. Можем да кажем само едно: колкото по-рано започне човек да я приема, толкова по-добре!

Краят на човешкия живот обикновено се асоциира с болести, страдания и проблеми със самообслужването. Хората казват “старост-нерадост”, но това не е задължително! Ако се вземат нужните мерки, възможно е значително да се облекчи животът както на самите възрастни хора, така и на близките им, които се грижат за тях.