Д-р Петър Найденов

д-р Петър НайденовД-р Петър Найденов (р.1958 г.) е един от пионерите на употребата на синьозелени водорасли AFA. Осъзнавайки огромните възможности за удължаване на живота, подобряване на здравето и повишаване на здравната култура на хората, които са свързани с разпространението им, вече почти 30 години той провежда лекции, семинари, обучения и консултации в Европейската мрежа за здраве и успех “Анхира”, която е изградил заедно със свои приятели.

Д-р Найденов се насочва към холистичния подход още като студент по медицина. След дипломирането си в МА – София (1985 г.) работи 8 години като детски лекар. По това време публикува единствения по рода си Информационен бюлетин по холистична медицина и все повече се ориентира към естествените начини за подобряване на здравето и укрепване на жизнеността, особено на децата.

Той е един от първите български лекари-хомеопати, основоположник на обучението по класическа хомеопатия в България. През 1993-95 г. заедно със свои колеги организира първия благотворителен двегодишен дипломен курс с преподаватели от Лондон и основава Хомеопатичното общество и Асоциацията на лекарите-хомеопати в България. След завършването на курса практикува класическа хомеопатия, природолечение, алготерапия и нутриционистика, и преподава класическа хомеопатия в София, Пловдив, Варна, Русе и Бургас, както и в Македония и Хърватия.

Д-р Найденов е първият български ученик на световно известния хомеопат проф. Георгос Витулкас, от когото получава диплома през 2001 г. след успешно завършване на четиригодишно обучение в Международната академия по класическа хомеопатия – Алонисос, Гърция. След лично ходатайство пред проф. Витулкас д-р Найденов издейства в курса да се включи цяла група български лекари, които понастоящем са гръбнакът на българската хомеопатия. Също по негова инициатива г-н Витулкас идва на семинар в София, а по-късно се провежда видеокурс по хомеопатия с материал, преподаван в Академията му.

Д-р Найденов е автор и издател на книги с различна тематика – холистична медицина, езотерика, хомеопатия (в това число и много от трудовете на Витулкас, най-добрия хомеопат в света), мрежов маркетинг, финансова грамотност и др., и създател на холистичния вестник “Анхира”.

За по-добро опознаване на личността на пациентите и ориентиране в техните проблеми д-р Найденов използва астрологията, която е изучавал повече от 20 години. Създава оригинална методика за ориентиране в живота, подобряване на здравето и подпомагане на себеосъществяването – астропсихоенергетика.

Европейската мрежа за здраве, приятелство и успех “Анхира”, създадена по негова инициатива, наброява над 10 000 души от различни страни. Мрежата е представена в Интернет на повечето европейски езици.

Последният проект на д-р Найденов се нарича “Холистично човекознание”. Това е курс, отворен за всеки, и включващ астрология и езотерика, хомеопатия, натуропатия, психология на успеха и други методи за себеусъвършенстване и опознаване на света и човека, които ще помогнат на лидерите в мрежа “Анхира” да работят по-добре и да бъдат още по-полезни за хората.

Можете да се свържете с д-р Найденов чрез меню “Контакти” или на тел. +359 888 540442.