Холистичен център

Обединените усилия на различни науки като медицина, биоинформатика, електроинженерство и др. дават възможност за създаване на нови, високотехнологични електронни устройства за оценка на здравното състояние. Един от най-авангардните съвременни апарати в тази област е квантовият анализатор „БиоСкенер”. Диагностиката с него е комплексна, неинвазивна, лесна, бърза и ефикасна.

Чрез специален сензор, който се държи в ръка, само за една минута от се получава обективна и точна информация за повече от сто здравни показателя. Уредът отчита и анализира слабите магнитни полета на човешките клетки, тъкани, органи и системи и дава ценна информация за здравното състояние на организма. Така евентуалните проблеми се откриват в най-ранен стадий и могат да се вземат необходимите мерки за предотвратяване и лекуване на различни хронични заболявания.

Човешкото тяло е съвкупност от клетки, които непрекъснато растат, развиват се, подновяват се чрез делене и умират. В процеса на клетъчно делене и обновяване основните градивни единици на тялото – клетките – излъчват непрекъснато информация под формата на електромагнитни вълни. Тези вълни са различни според това дали човек е здрав, временно неразположен или сериозно болен.

Квантовият анализатор на здравето улавя тези едва доловими излъчвания на човешката енергийна система, усилва ги и ги обработва чрез вграден микропроцесор. Получените данни се сравняват със стандартни енергийни модели, характерни за наличие на определени заболявания, липса на хранителни вещества, интоксикация на организма и други нормални и патологични показатели. В крайна сметка компютърът генерира подробен доклад, който дава както качествени показатели (норма или патология), така и количествените (предболестно състояние, умерени нарушения или тежка патология). 

Обширната и подробна база данни, получена чрез статистически анализ и обработка на голям брой здрави и клинично болни хора, гарантира висока надеждност на резултатите. Квантовият анализ е съвременен, бърз и точен метод, еднакво подходящ за ориентиране в диагностично отношение, насочване към определени биохимични лабораторни изследвания, проследяване на резултатността на прилаганите лечебни методи, препоръчване на корекции в храненето, начина на живот и т.н. 

Апаратът „БиоСкенер” отчита повече от 30 основни показатели, включително сърдечно-съдово и мозъчно-съдово състояние, минерали, костна плътност, микроелементи, тежки метали и токсини в кръвта, ревматизъм, бял дроб и дихателни пътища, пикочо-полова система, кръвна захар, стомах и черва, черен дроб и жлъчка, черепни нерви, микроелементи и др.

Изследвани показатели:

 • Сърдечно-съдови и мозъчно-съдови: вискозитет на кръвта, общ холестерол, масти в кръвта, съдово съпротивление, еластичност на съдовете, консумация на кръв от миокарда, кръвоснабдяване на миокарда, кислородна консумация на миокарда, ударен обем, съпротивление на изтласкване в лява камера, сила на изпомпване на лява камера, еластичност на коронарните артерии, кръвно налягане на коронарните артерии, еластичност на кръвоносните съдове в мозъка, кръвоснабдяване на мозъка, състояние на паметта
 • Функция на стомашно-чревния тракт: секреция на пепсин, перисталтика на стомаха и тънките черва, усвояване на хранителните вещества
 • Чернодробна функция: метаболизъм на протеини, серумни глобулини, производство на енергия, детоксикация, мазнини в черния дроб, алкална фосфатаза
 • Функция на жлъчния мехур: серумни жлъчни киселини, билирубин
 • Функция на панкреаса: инсулин, глюкагон, панкреасни полипептиди
 • Бъбречна функция: лизозим, протеин в урината, урея, пикочна киселина, уробилиноген
 • Белодробна функция: витален капацитет, общ капацитет на белия дроб, устойчивост на въздушните пътища, артериално съдържание на кислород и въглероден двуокис
 • Нервна система: черепно-мозъчни нерви, кръвоснабдяване на мозъка, церебрална артериосклероза, настроения, памет
 • Опорно-двигателна система: калцификация на шийните и лумбални прешлени, прилепване /адхезия/ на мускулите на рамото, подвижност на крайниците, възраст на сухожилията
 • Минерална плътност на костите: коефициент на остеокластите, загуба на калций, хиперплазия на костите, остеопороза, минерална плътност
 • Ревматизъм и други ставни заболявания
 • Кръвна захар: секреция на инсулин, кръвна захар, захар в урината
 • Очи: функционално състояние, зрителна умора
 • Основни физически качества: способност за реагиране (функция на надбъбречната жлеза), психична мощ (енергия), недостиг на вода в организма, съдържание на кислород в клетките, PH на кръвта
 • Токсини в организма: тежки метали, стимулиращи напитки, електромагнитни лъчения, тютюн /никотин, пестициди
 • Витамини и микроелементи: калций, желязо, цинк, селен, олово, витамини А, C, Е, К, В1, B2, B3, B6, B12, D3, фолиева киселина 
 • Сексуалната функция на мъжа: тестостерон, гонадотропин, еректилна способност
 • Простата: хиперплазия на простатата, калцификация на простатата, простатит
 • Гинекология: гонадотропин, пролактин, прогестерон, естрогени
 • Кожа: увреждания на кожата от свободни радикали, колаген на кожата, мазнини на кожата 

Записвания за диагностика с БиоСкенер:

Вяра Еленкова, тел. 0884 117463

Цени:

 • Диагностика с изпращане на резултатите по и-мейл или записване на USB-флашка на клиента: 10 лв.
  Тази услуга не включва подробно тълкуване и трае около 10-15 минути.

 • Диагностика с разпечатване на резултатите (10-15 стр.), подробно тълкуване и препоръки от д-р Найденов - 40 лв.
  Тази услуга е значително по-полезна, трае 30-40 минути и при желание от страна на клиента може да се комбинира с други услуги. Обсъждат се желателни допълнителни лабораторни изследвания, нужда от хомеопатично лечение, индивидуална диета, суперхрани, суплементи и промени в начина на живот.

Отказ от отговорност:

Квантовият анализатор "БиоСкенер" служи само за ориентировъчна оценка на здравето. Колкото и да е точен и обективен, той няма претенции да замества диагностиката, консултацията и още по-малко терапията, провеждани от квалифицирани медицински специалисти.

Когато се записвате за диагностика и консултация при нас, осъзнавате и се съгласявате с това, че ние не поставяме диагнози и не лекуваме болести, а ви предлагаме алтернативни възможности да оцените и подобрите своето здраве на физическо, емоционално, умствено и духовно ниво.

Методите и продуктите, които препоръчваме, нямат претенциите да ви излекуват от каквито и да било болести, въпреки че могат да ви бъдат много полезни и наистина да ви помогнат за най-различни ваши проблеми.

Ако сте болни, във ваш интерес е да се информирате за всички възможни методи на лечение на вашите заболявания и да изберете тези, които са най-добри за вас.

Непълнолетни и деца могат да се преглеждат с БиоСкенер без каквато и да било вреда за здравето, но това става само със съгласието на родител. Родителят взема решение за това по какъв начин да разполага с информацията и препоръките, които получава от нас, и не може да ни държи отговорни за здравето на децата си.

Съгласно действащите закони всеки пациент, който иска да се лекува, трябва да се обърне към личния си лекар или към официално медицинско заведение.

Холистичен център "Анхира" няма претенциите да бъде официално медицинско заведение, въпреки че д-р Петър Найденов е дипломиран лекар. Това е въпрос на принципи, убеждания и почтеност, тъй като след дългогодишно изучаване и практикуване на астрология, хомеопатия, природолечение, ортомолекулярна медицина, мануална терапия, терапия с цветя на д-р Бах, изцеление с тахиони и други холистични методи практиката на д-р Найденов съществено се различава от това, което у нас официално се приема за лекарска практика.

„Не знам вече какво да го правя, постоянно сме болни!” – като холистичен детски лекар слушам тези думи едва ли не всеки ден. Все повече са децата, които често боледуват, приемат антибиотици, имат диатеза или алергии... На какво се дължи това? Може ли да се предотврати? Как да се излекува? Има ли начин детето да се оправи и да расте здраво? Надявам се с тази статия да отговоря на притесненията на родителите. Не е нормално децата да боледуват. За това има причини – ако ги открием и отстраним, жизнената сила на децата ще се погрижи за останалото...

Най-важните причини са неправилното хранене и гледане, генетичните особености, стресът вследствие на лоши семейни отношения и миазми, унаследени или придобити след имунизации. И тъй като не мога да повлияя на вътрешните работи на семейството и засега не е реално да се променят гените, остава да разгледам храненето и миазмите. Съвсем отговорно твърдя, че именно тук е ключът към перфектното здраве на децата!
Храненето не означава просто детето да яде каквото иска или каквото му даваме. Много често храните на трапезата ни са непълноценни, замърсени с различни токсини и лишени от жизнена сила вследствие на термична обработка, консервиране, облъчване и т.н. Така на клетъчно ниво се стига до недостатък на жизнено важни аминокиселини, мастни киселини, минерали, витамини, ензими и биологично активни вещества. Това е една от много важните причини за отслабване на жизнеността и влошаване на имунитета

Ето защо е толкова важно всяко дете, особено ако живее в града, да приема редовно суперхрани и хранителни добавки, които да го подхранват на клетъчно ниво. Най-добрите суперхрани в света са микроводораслите АФА и спирулина, коластрата от крави и студенопресованите растителни масла, богати на незаменими (есенциални) мастни киселини. Децата, които се подхранват с тях, повишават своите защитни сили, боледуват по-рядко и обикновено се справят с болестите без антибиотици (вижте листовката за подробности).

Ако въпреки доброто гледане и приема на суперхрани детето ви продължава да боледува, най-вероятно причината е в един или няколко придобити или наследени от родителите миазми. Като че ли най-чести са придобитите миазми, особено туберкулозният, вследствие на безмилостната и честа имунизация още през първите дни и месеци на живота на детето.

Ваксините са вредни поради много причини, макар че някои от тях може да избавят децата ни от определени болести. Това е спорен въпрос – безспорен е фактът, че ваксините съдържат чужди антигени, които могат да провокират автоимунни заболявания, както и опасни токсични съставки като живак, алуминий, феноли, формалдехид и т.н. Не всички деца могат да понесат безнаказано многократните имунизации в кърмаческата и ранната детска възраст. При някои се получава срив в защитните сили и... „Не знам вече какво да го правя”...

Особено вредна е имунизацията против туберкулоза, защото тя води до т.нар. туберкулинов миазъм. В по-редки случаи той може да бъде и унаследен от родителите, но обикновено се придобива след имунизацията с живи туберкулозни бацили – т.нар. БЦЖ, която се прави през първите дни на живота. Доказано е, че ефективността на тази имунизация е равна на нула . В някои страни тя не се прави, но у нас е „задължителна”.

Какви са симптомите на туберкулозния миазъм? Децата стават агресивни, може да ритат, хапят, удрят и налитат на бой даже на много по-силни от тях, инатят се, тръшкат се, неспокойни са, не ги свърта на едно място, стават хиперактивни, много лесно се обиждат, имат проблеми в поведението и развитието, а в някои случаи може да стигнат даже до аутизъм. Често боледуват от гнойни ангини, дихателни инфекции и даже бронхиална астма, сливиците им хипертрофират до степен, че им е трудно да дишат (в това числи и т.нар. „трета сливица”), а шийните лимфни възли се уголемяват и се напипват като броеница. Такива деца спят често по корем и скърцат със зъби насън. Миглите им са много дълги и имат изразено окосмяване на гръбчето или ивица от тъмни косми по хода на гръбначния стълб. Обичат да ядат салам, банани, картофи и мляко.

Миазъмът на гонореята най-често е унаследен. Ако някой от родителите е боледувал от гонорея (трипер) – дори и това да се е случило много години преди да зачене детето, дори и да е бил „излекуван” с антибиотици – детето може да прояви симптомите на миазма на гонореята. Още като пеленачета такива деца имат много силно подсичане, придружено с огнено зачервяване на областта около половите органи и дупето, което трудно се влияе от мазане с антисептици. Трудно заспиват вечер и може да си играят до малките часове. Характерни за тях са екстремните крайности в поведението – или супернахални, или свръхсрамежливи. Те са със слаба жизненост и често боледуват, особено от астма, и понякога имат много бемки и брадавици по кожата. Получават ерекции от малки и проявяват прекалено рано сексуалнен интерес, мастурбират, обичат да гледат.

Има и още миазми, но тяхното лечение е работа на класическите хомеопати. Важното е да се знаят принципите и родителите да се запитат какви са мерките, зависещи от тях?

Първо, ако ваши или чужди деца боледуват много често и се налага да им се дават антибиотици, непременно започнете да им давате суперхрани – Зелена енергия, Колактив-3 и Есенциални мастни киселини. Количествата може да се увеличават до постигане на желания ефект, а продължителността на приемане е според нуждите – най-малко през зимата, а по-добре целогодишно с увеличаване на количествата през сезона на грипа и настинките или когато детето боледува.

Второ, ако ваши или чужди деца показват симптомите на миазмите, описани по-горе, или ако въпреки включването на суперхрани продължават да боледуват, заведете ги на класически хомеопат, най-добре педиатър или такъв, който работи много с деца. Ако той или тя не е запознат/а със суперхраните, не се колебайте да му разкажете за тях. Преди години имаше хомеопати, които не позволяваха на пациентите си да се хранят пълноценно (казваха им да не приемнат никакви добавки), но днес това не е така – обикновено най-добрите хомеопати сами препоръчват суперхрани.

Трето, ако хомеопатичното лечение не даде бърз ефект, имайте търпение – обикновено вашият хомеопат може да обясни защо това е така и кога очаква резултат. Ако трябва, сменете хомеопата или потърсете консултация от още един специалист. Увеличете количествата на суперхраните и се опитайте детето да води по-природосъобразен живот, с повече сън, чиста храна и вода, чист въздух и достатъчно слънце. Може да се наложи да му направите курс с пробиотици, ензими, антиоксиданти и коензим Q10. Или да потърсите съвет от специалисти по холистична медицина и природолечение.

Помнете едно: профилактиката е по-добра от лечението. По-добре е да си давате парите за укрепване на здравето с помощта на суперхрани, отколкото за антибиотици и други химични лекарства, които често са вредни и токсични, и влошават развитието и здравето на вашите деца (и на самите вас).

Д-р Петър Найденов, холистичен лекар, класически хомеопат
 

Здравословно отслабване
и поддържане на перфектно тегло

Холистичен център „Анхира”
Дианабад бл.11 вх.А ет.1 ап.1
всяка сряда от 18.30 ч.

Време е да стопим излишните килограми и да направим няколко прости неща, които гарантират, че ще се чувстваме добре и ще изглеждаме перфектно! Но кои са те? Предлагат се най-различни и често противоречиви системи, диети и книги. А експериментите за собствена сметка не са най-добрата идея, когато става дума за нашето здраве.

Затова заповядайте на тази беседа, за да научите как най-бързо и лесно да отслабнете и да задържите теглото си в желаните от вас граници – по естествен и разумен начин, без лекарства, без вредни и безсмислени диети, без големи усилия.

Ще дадем отговори на най-важните въпроси, свързани с тази тема:

- правилният начин на хранене за вашия тип тяло
- от кои храни се пълнее и от кои се отслабва
- ролята на емоциите и средства за балансирането им
- йога, фитнес и физическа активност
- нормализиране на инсулиновата чувствителност
- естествено ускоряване на метаболизма
- подкрепа за щитовидната жлеза и черния дроб
- суперхрани, детоксикация и суплементация
- продукти за здраве и красота АкваСорс

Лектор: д-р Петър Найденов
холистичен лекар и хомеопат

Вход свободен!

След беседата можете да си запазите час за индивидуална консултация с д-р Найденов.

Ако искате да направим беседа на тази тема на място при вас, свържете се с нас за да уточним дата и час. После свалете този файл (формат .doc) и нанесете нужните корекции за дата, място и час на провеждане. След това го разпратете на хората или го разпечатайте и  го разлепете на подходящи места.

Беседите извън Холистичен център "Анхира" се провеждат също безплатно - само се заплаща пътя и се осигурява място за спане, ако се провеждат вечер и след беседата не е удобно връщането в София. Предимството на преспиването е и в това, че на следващата сутрин може да се организират индивидуални консултации (продължителност 1 час, цена 40 лв.).

Всяка зима много хора шмъркат, кихат, кашлят, гълтат най-различни лекарства и все не могат да се почувстват наистина добре. Някои си слагат ваксини и така допълнително увреждат здравето си - понякога непоправимо. В крайна сметка имунната система се разстройва и отслабва, при това - с медицинска помощ.

В основата на доброто физическо здраве е правилното, балансирано и пълноценно клетъчно хранене. За съжаление, повечето широко разпространени храни са непълноценни, замърсени с токсини или преработени, при което се губят ценните хранителни съставки. Ето защо те отдавна вече не могат да ни осигурят онова, което е нужно за доброто ни здраве.

Естествено решение на много от здравословните ни проблеми предлагат супер-храните АкваСорс. Те се наричат суперхрани, защото съдържат много голямо количество полезни хранителни съставки в много малък обем, и защото са много добре усвоими - над 90%, понякога до 100%. След като започнете да ги употребявате, в тялото ви ще настъпят много положителни промени:

 • подобряване на работоспособността
 • изчистване от токсини и радиация
 • подсилване на имунната система
 • повишена устойчивост на болести
 • по-добра работа на мозъка и т.н.

Казано накратко, ще се почуваствате свободни, тъй като вече не се налага да ходите по доктори и да се притеснявате за здравето на семейството си! Както каза една майка, която беше невротизирана от вечните настинки на малката си дъщеря и от постоянно висене по поликлиники и тровене на дъщеричката си с антибиотици: "Когато започнахме да ползваме продуктите АкваСорс, за детето си купихме здраве, а за себе си - спокойствие!"

Искате да се консултирате с лекар? Това е разбираемо, но не е необходимо.
Супер-храните АкваСорс не са лекарства! Всеки може и трябва да се храни с тях!

Директорите от мрежа "Анхира" са компетентни консултанти, завършили курсове за ползите и приложенията на продуктите АкваСорс. Препоръчваме ви най-напред да се обръщате към тях с въпросите си. Потърсете този, който ви е най-симпатичен и живее най-близо до вас.

Ако много настоявате да ви консултират лекари, няма проблеми. Някои Директори са практикуващи лекари или имат в организацията си такива.

Създаден от д-р Петър Найденов през 1992 г. с цел разпространение на знания за света и човека, разработване и приложение на холистични идеи и утвърждаване на холистичния подход към здравето и медицината. Холистичен (гръцки), или интегрален (латински) на български език означава цялостен, а не фрагментиран.

Адресът ни е София, Дианабад бл.11 вх.А ап.1

адрес на Холистичен център Анхира - София

Анхира е едно от свещените имена на планетата Земя. Корените на тази дума са в древни езици и означават любов и светлина. Това са ключови думи за нашата нагласа, а също синтез и живот за цялото. Всички хора, които в сърцето си споделят тази нагласа, са наши съмишленици и са добре дошли за съвместни начинания.

Дейността ни обхваща следните направления:

- класическа хомеопатия: дипломно обучение по програма, утвърдена от Европейския комитет по хомеопатия, супервизии, прегледи и консултации, специализирано издателство за хомеопатична литература, български партньор на Международната Академия по класическа хомеопатия с директор Георгос Витулкас и организатор на видео обучение на студенти в България по програмата на Академията.

- нутриционистика и алготерапия: голям опит в изучаването, популяризирането и разпространението на здравословни продукти с микроводорасли и други суперхрани. Проведени са много срещи във всички по-големи медицински заведения в цялата страна. Ефектите на водораслите са наблюдавани при здрави хора и при много пациенти с различни заболявания.

- астрология: д-р Найденов провежда курсове по астрология за начинаещи и напреднали в по-големите градове на страната. В тях се изучават основите на практическата астрология, като се обръща специално внимание на възможностите за приложение на получените знания в ежедневната работа с хората от мрежата. Курсовете са подходящи за тези, които искат да се ориентират по-лесно в човешката природа. Ако искате да завършите такъв курс, това може да стане и във вашия град, ако се събере група от 15-20 души. Програма можете да получите от сайта Астроцентър Анхира.

Подкатегории