Здраве

"Когато здравето отсъства, мъдростта не може да бъде открита,
изкуството не може да се прояви, силата не може да се упражнява,
богатството е безполезно, разумът е безсилен." – Herophilus, 300 г. пр.н.е.

Основното предимство на ВМНВ е, че намалява притока на захар (глюкоза) и така нивата на кръвната захар се регулират по-лесно, нуждите от инсулин стават по-малки и съответно нивото му в кръвта също спада. Ето защо ВМНВ е полезна за повечето хора и дори може да се каже за всички, които искат да се чувстват сити и леки, да не пълнеят и да живеят по-дълго.

Тази диета или по-скоро този по-правилен начин на хранене е особено подходящ за хора с диабет и с метаболитен синдром, както и за всички, които искат да свалят килограми, да нормализират кръвното си налягане и да се избавят от т.нар болести на цивилизацията – инфаркти, инсулти, метаболитен синдром, хипертония, гръдна жаба, диабет, рак и т.н.

Когато в организма попаднат въглехидрати, нуждите от инсулин се увеличават. А покачването на инсулина в кръвта води до отлагане на излишните въглехидрати под формата на мазнини. Ако инсулинът не се секретира достатъчно или клетките са с понижена чувствителност към него, кръвната захар се повишава патологично и се получава захарен диабет.

Внимание, диабетици! Когато преминавате на ВМНВ, нуждите ви от инсулин намаляват и ако не намалите дозите му, може да получите хипогликемия. Затова трябва често да си мерите кръвната захар и да намалите дозите на инсулина, които си инжектирата. Най-добре е да се наблюдавате от вашия лекар.

Позволени (неограничено) храни: всички пълномаслени млечни продукти, (мазно) месо, риба, яйца, (предимно листни) зеленчуци, растящи над земята. Коксово и краве масло, ленено олио и захтин.

 

Допустими (в умерено количество) храни: бобови и леща, ядки, пресни плодове (съвсем малко, предимно диви горски плодове), тъмен шоколад (над 65% какао), лимец.

Храни, които да се избягват: панировки.захар, картофи, ориз,царевица, хляб, нишестени, тестени и сладкарски изделия, бира и алкохол, всякакви житни/зърнени, сушени плодове, безалкохолни и подсладени плодови сокове, обезмаслено мляко, маргарини и омега-6 мазнини като царевично, слънчогледово, шафраниково, соево и фастъчено олио

Основно правило за начинаещи: максимум 5 грама въглехидрати на 100 г храна.

Подробно описание на ВМНВ

Хранителните добавки и суперхраните АкваСорс увеличават ползите от ВМНВ. За хората с наднормено тегло и диабет най-полезни са водораслите АФА, Зелена енергия, Морска енергия, Коензим Q10 с хром, Лайтен-ъп, Суперантиоксидант, ензими, Течно злато и т.н.

 

д-р Петър Найденов

Кампанията “Зима без антибиотици” се роди от 10 годишен лекарски опит с много деца и възрастни, чието здраве поддържаме със суперхраните АкваСорс. Надяваме се чрез нея да привлечем вниманието преди всичко на майките, които искат децата им да не вземат антибиотици, на хора, които често боледуват, на лекарите (особено детските), хомеопатите и другите холистични лечители, както и на всички, които търсят надеждна система за профилактика и поддържане на здравето.

д-р Юлия Цанкова

Казвам се Юлия Цанкова, педиатър съм и повече от 25 години работя с деца. За това време, колкото повече стаж трупах, толкова повече у мен се зараждаше усещането, че нещо не е както трябва и че не вървя по правилния път. Медицината напредва с всеки изминал ден, на пазара се появяват все по-нови и по-мощни лекарства, а в същото време децата стават все по-болни...

д-р Вилма Михайлова

Повечето от нас въобще не осъзнават съществуването на такъв защитен механизъм като имунната система, която работи в нашето тяло по рождение. Имунната система е много важна за доброто състояние на тялото. Д-р Емил Близнаков казва: “Човек е млад и здрав дотолкова, доколкото е здрава и млада имунната му система.” Днес една от най-динамично развиващите се области от медицината е имунологията.

Ели Хорозова

Нашето здраве е плод на начина ни на живот и хранене. За да работят правилно, клетките ни се нуждаят от аминокиселини, минерали, витамини, ензими, антиоксиданти и други вещества, които отговарят на определени нужди на тялото и не са взаимнозаменяеми! Обикновената храна не съдържа всички важни хранителни вещества. Въпреки изобилието от храни по рафтовете, повечето от тях са непълноценни и пропити с консерванти и некачествени мазнини...

Подкатегории

зима без антибиотициАнтибиотиците са едно от големите открития на медицината и в някои случаи са животоспасяващи. Но много често употребата им не е оправдана. Повечето остри инфекции, от които боледуваме (особено през зимата), се причиняват от вируси, а срещу тях антибиотиците са безсилни.

Приемани прекалено често, антибиотиците водят до много и различни проблеми със здравето. Те могат да увредят нервната система (глухота и пр.), отделителната система (бъбречна недостатъчност), черния дроб (най-различни проблеми), стомашно-чревния тракт (дисбактериоза, кандидоза), имунната система (влошен имунитет, алергии), кръвотворенето (анемия).

В детската възраст антибиотиците са най-нежелателни и трябва да се избягват, защото пречат на растежа и развитието на организма. Децата, които често приемат антибиотици, не могат да достигнат заложения в тях генетичен потенциал. Организмът им се интоксикира и качеството на живота им се влошава.

Имунната система се нуждае от тренировка и подхранване, за да ни служи надеждно. Ако създадем подходящи условия, организмът ни може сам да се справя с инфекциите и след всяко успешно преодоляно заболяване да става все по-здрав.

За да укрепим имунитета си, трябва да знаем какво е нужно да направим и да направим това, което е нужно. Звучи просто и наистина е лесно да се направи. Опитайте!

Тук може да намерите интересни статии и беседи за хомеопатията. Мисля, че всяка майка, която познава детето си добре, може да му дава хомеопатия, стига да е добре обучена. Мисля, че всеки хомеопат може да научи още нещо. Приятно четене!

Описания на хомеопатични лекарства според проф. Г. Витулкас.

Може да си поръчате книги по хомеопатия от книжарница "Анхира".

Тук ще намерите популярна информация за хомеопатията, особено полезна за тези, които искат да се лекуват с хомеопатия.

Ако искате да си запишете час за консултация, вижте това!

Уважаеми посетители,

Аз лично съм изпитал методите за лечение на псориазис, които предлагам. В резултат на това вече повече от 10 години нямам проблеми. Моля, преди да се обадите за да си запазите час за консултация при него, прочетете материалите в този раздел. Сигурен съм, че холистичният подход към лечението на псориазиса може да помогне и на вас!

Желая ви пълно излекуване (или, ако така предпочитате, трайна ремисия)!

Д-р Петър Найденов

Вашето здраве е във вашите ръце!

Всяка зима много хора шмъркат, кихат, кашлят, гълтат най-различни лекарства и все не могат да се почувстват наистина добре. Някои си слагат ваксини и така допълнително увреждат здравето си - понякога непоправимо. В крайна сметка имунната система се разстройва и отслабва, при това - с медицинска помощ.

В основата на доброто физическо здраве е правилното, балансирано и пълноценно клетъчно хранене. За съжаление, повечето широко разпространени храни са непълноценни, замърсени с токсини или преработени, при което се губят ценните хранителни съставки. Ето защо те отдавна вече не могат да ни осигурят онова, което е нужно за доброто ни здраве.

Естествено решение на много от здравословните ни проблеми предлагат супер-храните АкваСорс. Те се наричат супер-храни, защото съдържат много голямо количество полезни хранителни съставки в много малък обем, и защото са много добре усвоими - над 90%, понякога до 100%. След като започнете да ги употребявате, в тялото ви ще настъпят много положителни промени:

  • подобряване на работоспособността
  • изчистване от токсини и радиация
  • подсилване на имунната система
  • повишена устойчивост на болести
  • по-добра работа на мозъка и т.н.

Казано накратко, ще се почуваствате свободни, тъй като вече не се налага да ходите по доктори и да се притеснявате за здравето на семейството си! Както каза една майка, която беше невротизирана от вечните настинки на малката си дъщеря и от постоянно висене по поликлиники и тровене на дъщеричката си с антибиотици:

"Когато започнахме да ползваме продуктите АкваСорс,
за детето си купихме здраве, а за себе си - спокойствие!"

Искате да се консултирате с лекар? Това е разбираемо, но не е необходимо.
Супер-храните АкваСорс не са лекарства! Всеки може и трябва да се храни с тях!

Директорите от мрежа "Анхира" са компетентни консултанти, завършили курсове за ползите и приложенията на продуктите АкваСорс. Препоръчваме ви най-напред да се обръщате към тях с въпросите си. Потърсете този, който ви е най-симпатичен и живее най-близо до вас.

Ако много настоявате да ви консултират лекари, няма проблеми. Някои Директори са практикуващи лекари или имат в организацията си такива. Просто попитайте човека, който ви е насочил към този сайт.